F.A.Q

Skal en Coton klippes?

Nej en Coton skal ikke klippes. Dog er der mange som vælger at klippe deres Coton i en bamseklipning. Håret ved trædepuderne skal klippes jævnligt. Nogle klipper også rundt om poterne hvis det bliver for langt.

Vaccination?

Hvalpen bliver vaccineret med en hvalpevaccine når de er 7 uger gamle. Derefter skal hvalpen vaccineret igen som 12 uger og 16 uger.

Hunden vaccineres hvert år. Nogle vacciner kan holde flere år. Tal med din dyrlæge om det. Det afhænger også af om hunden skal med til udlandet og/eller skal udstilles

Tænder?

Tandskifte omkring 5 måneder. Tjek din hvalp dagligt og vær opmærksom på, om især hjørnetænderne falder ud når de nye tænder dukker frem. Tøv ikke med at kontakte dyrlæge og få dem trukket ud, hvis de ikke er løse. Kan give fejlbid hvis man venter for længe. Kontakt mig endeligt hvis du er i tvivl og jeg vil råde og vejlede dig.

Renlighed?

Ved Pilgaards Coton forsøger jeg at få dem ud hver gang de er vågne de sidste 14 dage de er hos mig. På den måde introducere jeg dem til, at dette er noget som foregår udendørs.

Godt lille tip:
Når du kommer hjem med din hvalp, så sæt den i haven der hvor du ønsker at den skal besørge fremadrettet. Hvis du gør det som det første inden du tager den med ind, har du allerede der fortalt hvor den skal besørge. Dette er en god start.

Ro om natten?

Jeg har meget gode erfaringer med mine egne hunde og de hvalpe som jeg har haft ud over de 8 uger, ved at lade dem sove i en transportkasse eller andet hvor de føler sig tryg og som de ikke selv kan forlade. En hånd ned til hunden indtil der er ro.

Når hvalpen piber og skal tisse er det tid til luftning. Hurtig ud og ind og tilbage i kurven/kassen. En hund vil ikke tisse i sin egen seng og du undgår pytter på gulvet. En uge plejer at være nok til at hunden har lært at sover igennem.

Hvor ofte skal hunden vaskes?

Det er meget individuelt. Når hunden er beskidt. Anvend en god shampoo og balsam.

Hvad skal hvalpen have at spise og hvor meget?

Hvalpen skal have forskellig antal gram afhængig af vægt og alder. Står som regel beskrevet på foderposen. Hvalpen skal have hvalpefoder indtil omkring 9 måneder alderen inden den går over på voksenfoder.

Kontakt

Pilgaards Coton
Dorthe Pilgaard
Forsythiavej 47, 6740 Bramming
Denmark
Email: kontakt@pilgaards-coton.dk
Phone : +45 29 20 20 53

new-facebook-account