Pelspleje

Pelsen:

En Cotons pels er mellem 10 og 20 cm lang. Let bølget og med en struktur som bomuld. Farven er hvid. Nogle har brune, sorte eller grå aftegninger. Aftegninger er tydeligst på hvalpe idet disse ofte forsvinder helt eller delvist som voksen hund.

En Coton hverken fælder eller danne skæld som andre racer gør. Pelsen består udelukkende af dækhår og ingen underuld. Derfor kaldes cotonen også for den allergi-venlige hund som gør Coton’en til et muligt valg for allergikere.

Men derfor kræver Coton også pelspleje. Hvis Cotonen ikke bliver børstet vil der dannes filt. Filten dannes fra de låse hår som sidder i pelsen. Derfor skal disse løse hår børstes ud af pelsen.

Pelsplejen:

Pelspleje følger med når man vælger en Coton. Derfor er det også vigtigt at der er tid til pelspleje og det bør gennemtænkes om der er tid og overskud til dette inden man vælger en Coton.

Men når det så er sagt vil jeg dog også sige, at det ikke behøver at være så kompliceret endda. Med de rette teknikker og redskaber så er man godt på vej.

Væn din Coton til at blive børstet fra den er helt lille. Det vil belønne sig når tiden kommer, hvor pelsen bliver mere krævende. Samtidig vil det blive en hyggestund som I vil kunne nyde både hund og ejer.

Med 10 til 15 minutters børstning pr. dag vil jeg vove og påstå at man kan holde en Coton og hunden vil altid være blød og velsoigneret.

Snavs, jord og grene lader sig hurtigt fjerne med en børste eller lidt vand. Løse hår fjernes med en børste et par gange om ugen eller oftere. I perioden fra ½ til 1½ år skal man være ekstra omhyggelig med pelsplejen, da det er i det tidsrum Cotonen skifter fra hvalpepels til voksenpels. I den periode vil pelsen filtre meget, især bag ørerne og på indersiden af benene.

Vask:

Det er vigtigt, at der ikke bliver børstet i en beskidt pels, idet pelsen så vil knække. Vask din hund efter behov. Mange anbefaler 1 gang om måneden og i pelskifte oftere. Der er mange gode hundeshampoo på markedet og derfor er det muligt at vaske hunden så ofte.

Brigitte Jespersen og Jette Sydendal har skrevet denne helt fantastiske bog hvor alt omkring pelspleje bliver beskrevet.

I bogen kan man blandt andet læse om:

-Hvilke børster, kamme, shampoo osv. man kan bruge

-Hvordan man vasker og føntørrer sin Coton

 -Hvordan man groomer hunden, step by step

-Hvordan man bedst muligt håndtere filter og en beskidt pels

-Og MEGET mere

Bogen giver en masse gode redskaber til, hvordan det lykkedes at holde pelsen. Der er utrolig mange som ønsker at holde pelsen flot, men som bare ikke ved hvordan. Det er en stor videnskab med alle de produkter af børster og shampooer der er på markedet i dag, at finde det ”rigtige”. Brigitte har derfor samlet de børster og produkter, som hun synes er de mest nødvendige for cotonens pels i sin bog, samt hvordan de anvendes.

Jeg følger selv anvisninger fra bogen og kunne ikke undvære den i min daglige pelspleje med mine hunde.

Hvalpe fra Pilgaards Coton får denne bog med når hvalpen flytter hjemmefra.

Der er selvfølgelig også grundig instruktion i forbindelse med hvalpebesøg, ligesom jeg tilbyder et pelsplejekursus til hvalpekuldet når de er omkring 7 måneder.

HUSK: Det er ingen skam at bede om hjælp angående pelspleje. Det er en skam at lade være.

Kontakt

Pilgaards Coton
Dorthe Pilgaard
Forsythiavej 47, 6740 Bramming
Denmark
Email: kontakt@pilgaards-coton.dk
Phone : +45 29 20 20 53

new-facebook-account