Tandpleje

Tandpleje

De seneste år er der kommet meget fokus på, hvor vigtigt det er at holde sin hunds tænder rene og fri for tandsten. Det er blevet mere almindeligt, at børste tænder på sin hund. Hunde danner tandsten på samme måde som os mennesker. Hvis dette ikke bliver holdt nede, ved hjælp af tandbørstning, kan det udvikle sig til tandkødsbetændelse og parandentose. Hvis en hund får tandsten, kan det ikke fjernes ved almindelig tandbørstning. Det kan kun fjernes af dyrlægen ved hjælp af ultralyd, som typisk foregår under narkose.

Det er vigtigt at hvalpen fra starten bliver vænnet til at blive kikket i munden, og til at få børstet tænder dagligt, som en naturlig del af plejen. Tyggeben og kødben er ting hunden altid bør have i sit sortiment af legetøj. Det er med til at stimulere gummerne og holde tandstenen nede på et minimum.

Vær særlig opmærksom ved tandskifte omkring 5 måneders alderen. Der vil gummer klø rigtig meget, og derfor skal hvalpen have legetøj og tyggeben den kan bruge til at klø gummerne med. Endvidere skal man være særlig opmærksomme på, at nogle hvalpe IKKE taber sine hvalpetænder, og at det kan være nødvendigt at få dem trukket ud ved dyrlægen. Det er vigtigt at være opmærksom på dette, idet det ellers kan give et helt forkert bid på hunden i hele dens levetid.

Kontakt

Pilgaards Coton
Dorthe Pilgaard
Forsythiavej 47, 6740 Bramming
Denmark
Email: kontakt@pilgaards-coton.dk
Phone : +45 29 20 20 53

new-facebook-account